Foredrag og debat

DOF Brande/Nr. Snede Aftenskole udbyder en række foredrag og debatarrangementer

At overvære et godt foredrag med en levende og medrivende formidler er meget mere end en måde at få viden på. 

Foredragssalen er et rum hvor mennesker mødes, og når det fungerer bedst opstår der en unik dynamik mellem foredragsholder og publikum.

Vi har en bred tilgang til valget af emner for vore foredrag, men er til gengæld meget omhyggelige med at udvælge vore foredragsholdere. 

Uanset hvad emnet er, kan du være sikker på, at det bliver præsenteret af en foredragsholder med indsigt, engagement og

Navn Start Start tid Ugedag Sted Underviser  
Sangforedrag med Rasmus Skov Borring 03‑02‑2020 19:00 Man Midtjysk Efterskole
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Oplev glæden ved fællessang akkompagneret af rytmisk klaver i et udvalg af forskellige tiders tekster og kompositioner fra Højskolesangbogen – kombineret med fortællinger om sangene. Rasmus Skov Borring inviterer indenfor i sit arbejde med formidlingen af den danske sangskat, der indeholder både velkendt og nyt materiale. Han åbner op for sit værkstedsarbejde omkring at komponere nye fællessange – bl.a. i samarbejde med forfatter Jens Rosendal, som han har arbejdet sammen med i syv år.

 

Rasmus Skov Borring er 38 år, pianist, komponist og foredragsholder, uddannet cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling fra KU. Han har flere albumudgivelser bag sig, bl.a. "Den danske sang 1 & 2" med instrumentale klaverfortolkninger af danske højskolesange, ”Merry PIANO Christmas” samt to albums fra Rosendal/Borring-samarbejdet.

 

Rasmus Skov Borring er vokset op i efterskoleverdenen. Han er optaget af at holde den danske sangskat levende og gøre den tilgængelig for nye generationer og har gennem de seneste år været komponist bag en række nye fællessange – bl.a. tonerne til ”Gi’ os lyset tilbage” – Efterskolernes landsstævnesang, som i 2015 landede på en tredjeplads på DR’s Top 50 over danskernes foretrukne sange. Pianisten interesserer sig for at skabe både en relevant formidling af sangene samt en æstetisk dimension i musikken – og give mennesker på tværs af generationer et godt afsæt for at tage del i kulturen omkring fællessang.

 

Pt. arbejde pianisten på et nyt album med flere folkekulturelle sange – bl.a. med tekster af Halfdan Rasmussen, Grundtvig, Tove Ditlevsen og Anette Prehn.

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 2052
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 03-02-2020 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 4
Undervisere:
Priser:
Kursuspris DKK 50,00
Plastik/ plastikaffald og "grøn hverdag" 25‑03‑2020 17:00 Ons Dalgasskolen
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Oplæg om plastik – og plastikaffald. Oplæg om ”grøn hverdag”

Krasi Nica kommer og fortæller om plastik.

Hendes viden i plastproduktionen har fået hende til at undersøge hvorfor og hvordan plastik spiller en rolle i vores liv og helbred.

Krasis viden har gjort hende til aktivist. Hun vil sprede sin viden og arrangerer derfor mange events om plastik, tekstiler og træplantning.

Efterfølgende bliver biowraps introduceret af en anden aktør.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 2050
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 25-03-2020 17:00
Mødegange: 1
Lektioner: 2
Undervisere:
Priser:
Kursuspris DKK 100,00
Konkrete løsninger til grønne brændstoffer og opsugning af CO2 v/ Jens Thomsen 05‑05‑2020 19:00 Tir Sognegården, Brande
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

SiemensGamesa i Brande deltager i forskningsprojekter om klimaneutrale brændstoffer til skibe, lastbiler og fly. Kom og hør senior key expert Jens Thomsen fortælle om de muligheder, forskningen viser, og hvad status er for omsætning af viden til handling.


Hør også om hvilken betydning vi kan få ved at bidrage til træplantning.

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 2051
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 05-05-2020 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 3
Undervisere:
Priser:
Kursuspris DKK 50,00