Foredrag og debat

DOF Brande/Nr. Snede Aftenskole udbyder en række foredrag og debatarrangementer

At overvære et godt foredrag med en levende og medrivende formidler er meget mere end en måde at få viden på. 

Foredragssalen er et rum hvor mennesker mødes, og når det fungerer bedst opstår der en unik dynamik mellem foredragsholder og publikum.

Vi har en bred tilgang til valget af emner for vore foredrag, men er til gengæld meget omhyggelige med at udvælge vore foredragsholdere. 

Uanset hvad emnet er, kan du være sikker på, at det bliver præsenteret af en foredragsholder med indsigt, engagement og

Navn Start Start tid Ugedag Sted Underviser  
Foredrag med Frederik Kulager - Du er ikke alene 01‑10‑2019 19:00 Tir Midtjysk Efterskole
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 

 

Frederik Kulager - Du er ikke alene

 

"Du er ikke alene, hvis du ofte føler dig distraheret af din telefon. Zetlands teknologiskribent Frederik Kulager kæmper også med det impulsive, formålsløse forbrug af sin. Han fortæller historien om, hvordan vi er endt her, og afslører hvilke tricks, der bliver brugt mod os, og hvordan Silicon Valley tjener milliarder på at høste din opmærksomhed og sælge den videre – med alvorlige konsekvenser for dig, demokratiet og verden uden om os."

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 1255
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 01-10-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 2
Undervisere:
Priser:
Kursuspris DKK 50,00
Foredrag om H.C. Andersen og hans samtid 10‑10‑2019 19:00 Tor Dalgasskolen
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 

Foredrag nr. 1: ”H. C. Andersen og de store historiske linjer i hans samtid”

I den verdensberømte eventyrdigter H. C. Andersens samtid var der stort historisk og politisk opbrud i Danmark: Vi mistede Norge, romantikken og Guldalderen gav Danmark en stærk kulturel og kunstnerisk position i Europa, politisk blev der lagt stort pres på enevælden, spændingerne mellem de danske og tyske dele af riget voksede, og H. C. Andersen følte sig klemt og misbrugt i den hidsige offentlige debat om enevælden og folkestyre. 
I foredraget dokumenteres det fra H. C. Andersens egne tekster, at han følte sig hårdt presset af den politiske uro i Danmark. Konsekvensen for ham var, at han mistede mange venskaber med fremtrædende personer i den tyske del af riget. Det skete bl.a. i 1848 -samme år, som enevælden faldt- hvor H. C. Andersen efter offentlig kritik og påstande om mangel på patriotisk sindelag tonede rent flag og skrev digtet ”I Danmark er jeg født”

 Foredrag nr 2: ”Om H. C. Andersen, det politiske, troen og det pædagogiske”

H. C. Andersen forsøgte at holde afstand til den politiske proces, der førte til enevældens fald i 1848 og folkestyre fra 1849. Det lykkedes ikke. 
Alle parter i den offentlige debat også kongen forsøgte at inddrage eventyrdigteren i deres politiske kampagner, og i flere tilfælde lod han sig bruge.
I den heftige politiske strid midt i 1800-tallet søgte H. C. Andersen at blive nær ven med folkestyrets frontkæmper Grundtvig, men blev afvist. 
Reelt var H. C. Andersen en stor værdikriger, og han gik sine egne veje religiøst og pædagogisk.

De to foredrag er planlagt som debatskabende arrangementer.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 1250
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 10-10-2019 19:00
Mødegange: 2
Lektioner: 4
Undervisere:
Priser:
Kursuspris DKK 250,00
Tom Buk Swienty fortæller om Karen Blixen 14‑11‑2019 19:00 Tor Vandrerhjemmet, Dok Arends
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 I samarbejde med Brande Bibliotek holdes dette foredrag: 

Den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika

  • Med sin selvbiografiske roman “Den afrikanske farm” fra 1937 om sine 17 år som kaffefarmer i Kenya slog Karen Blixen for alvor sit navn fast som internationalt kendt forfatter. Men selv om hendes bog har mange selvbiografiske elementer, er der tale om en roman. Store dele af bogen – og næsten alt i den senere Oscar-belønnede spillefilm “Out of Africa” (1985) med Meryl Streep og Robert Redford – er fiktion eller glamourisereringer.
  • Men hvad er den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika? Det fortæller forfatteren Tom Buk-Swienty i dette foredrag med udgangspunkt i sin nye store biografi, “Lioness”, om Blixens liv i Afrika, baseret på mange års research og rejser i hendes fodspor i Kenya. Store dele af biografien har Tom Buk-Swienty skrevet, mens han lejede sig ind på en farm i Afrika. Under sin research opdagede Buk-Swienty, at virkeligheden også i tilfældet af Blixen overgår fantasien. Hendes liv i det billedskønne og dybt fascinerende Kenya var langt vildere, farligere og både mere romantisk og dramatisk, end hun selv fortalte i sin bog. Det var faktisk, som det vil fremgå af foredraget, lidt af et mirakel, at hun overhovedet overlevede sit ophold i troperne.
  • Glæd jer til et oplysende og fængende foredrag, hvor I bliver inviteret med ind i Tom Buk-Swientys forfatterunivers og gennemgribende research og ikke mindst får et unikt indblik i Karen Blixens tilværelse i Kenya.
Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 1252
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 14-11-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 2
Undervisere:
Priser:
Kursuspris DKK 100,00
Social kontrol blandt nydanskere. 21‑11‑2019 19:00 Tor Nr. Snede Bibliotek
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 

 Foredraget er et debatskabende arrangement.

Foredraget holdes af Deniz Serinci, som selv er et barn af et fætter-kusine-ægteskab og har oplevet social kontrol tæt inde på livet.

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 1253
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 21-11-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 2
Undervisere:
Priser:
Kursuspris DKK 50,00
Foredrag med kriminalinspektør Ove Dahl 26‑11‑2019 19:00 Tir Midtjysk Efterskole
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Ove Dahl (født 1949) er kriminalinspektør i Københavns Politi med titel af drabschef. Han var tidligere røverichef og før det souschef i drabsafdelingen. I 2003 afløste Ove Dahl kriminalinspektør Kurt Jensen som drabschef, da Kurt Jensen gik på pension. Ove Dahl har naturligvis også haft et tæt samarbejde med sin gode kollega Per Larsen på Politigården.

Ove Dahl har i kraft af sit arbejde også haft berøring med folk som Hans Jørgen Bonnichsen og Niels Brinch


Gennem sin mangeårige karriere i politiet har Ove Dahl set det meste – og det værste. Nu beretter han for første gang selv om nogle af de mest spektakulære sager, som han oplevede dem. Blandt andet sagen om det parterede lig fra det indre København og et stadigt uopklaret kvindedrab.

I alle sagerne har Ove Dahl været på med helt tæt på og dermed får tilhørerne et sandfærdigt indblik i Dahls usædvanlige univers, både det professionelle og i høj grad det personlige. For hvordan er det at være ægtefælle og ven til den tidligere drabschef, og hvordan reagerede den professionelle Ove Dahl på det personlige plan, når han stod over for at skulle efterforske endnu en grusom forbrydelse?

De tankevækkende og interessante foredrag med Ove Dahl er baseret på biografien “Drabschefen”, som er et nærgående portræt af Ove Dahl, der beretter om det sidste nye fra efterforskningen.

I sommeren 2011 gik Ove Dahl på pension efter 40 år i politikorpset, heraf de sidste 8 år som drabschef i Københavns Politi.

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 1254
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 26-11-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 2
Undervisere:
Priser:
Kursuspris DKK 75,00